Καμβάδες με χρώματα και ευχές

Για τους μικρούς πρόσφυγες

Καμβάδες με χρώματα και ευχές

Ολοκληρώσαμε τις δράσεις για το νέο μας project "Ένα παιδικό βλέμμα συναντά τους πρόσφυγες" μαζί με τα SOS Children's Villages Greece και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθήνας, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος΄στη Κυψέλη. Τα παιδιά ζωγράφισαν για τους πρόσφυγες έναν κόσμο γεμάτο από αγάπη, ζεστασιά, και πολλά πολλά χρώματα!

Οι 24 καμβάδες γέμισαν από τις δημιουργίες των παιδιών και την ελπίδα τους για έναν καλύτερο κόσμο. Η συλλογή για την έκθεση μας, συμπληρώθηκε από τους πίνακες του Παιδικού Σταθμού Οι Φίλοι του Παιδιού από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί". Οι μικροί μας καλλιτέχνες ζωγράφισαν με την έμπνευση τους ευχές για όλα τα παιδιά των προσφύγων.
Ένα απόγευμα Τετάρτης γεμάτο από χαμόγελα, αγάπη και πολύ αισιοδοξία!

"Ζωγράφισα ένα κατεστραμένο σπίτι και τρεις πρόσφυγες έξω από αυτό. Δίπλα τους ζωγράφισα και ένα σπίτι πολύχρωμο και φωτεινό μέσα σε μια γυάλα ουράνιο τόξο."

Στην ερώτηση μας για ποιο λόγο το τοποθέτησε έτσι στο πίνακα του, η απάντηση του μας αφόπλισε.

"Για να μη ξανακαταστραφεί Κυρία. ΟΧΙ στη καταστροφή."

- Καμπάμπου, 6 ετών
Σενεγάλη

"Θα ήθελα οι πρόσφυγες να ζήσουν σε μια όμορφη πόλη γεμάτη φωτεινά αστέρια. Ζωγράφισα μια μεγάλη γεφύρα για να περάσουν όλοι και να μπορούν να μένουν μέσα στα χρώματα".

- Κωνσταντίνος, 5 ετών
Πολωνία

"Ζωγράφισα μία γη όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, γεμάτοι από υγεία, αγάπη και ειρήνη."

- Κατερίνα, 12 ετών
Ελλάδα

"Ζωγράφισα για τους πρόσφυγες ένα λιοντάρι για να μη ξεχνούν τη δύναμη τους. Στη ζωή χρειαζόμαστε τη δύναμη μας για να τα καταφέρουμε."

- Θωμάς, 9 ετών
Τανζανία

"Ζωγράφισα ένα μεγάλο πάρκο όπου όλοι ζούνε ειρηνικά. Οι πρόσφυγες και όλοι αυτοί που τους βοηθάνε. Η ευχή μου είναι να υπάρχει ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο."

- Ελευθερία, 9 ετών
Ελλάδα

Όλοι μας οι πίνακες θα βρίσκονται στην έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιήσει το Pediasis, σε συνεργασία με τους 3 φορείς που συμμετείχαν στο νέο μας πρόγραμμα.

- "Children' s eyes see refugees"