Η αγάπη των Χριστουγέννων

Σε μια ευχή

19.Dec

Η αγάπη των Χριστουγέννων

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό χωριό,

στο χωριό τα παιδιά μεγάλωναν με αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και πολύ παιχνίδι. Πλούσιοι και φτωχοί ζούσαν το θαύμα των Χριστουγέννων με ταπεινότητα, συγχώρεση, ζεστασιά και οι καρδιές τους ήταν γεμάτες από την δύναμη της χαράς και της ζωής.

Τα πρώτα χρόνια ζούσαν ευτυχισμένοι χαμογελώντας καθημερινά για τα καλά που τους συνέβαιναν. Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν, το χωριό ερήμωσε, οι άνθρωποι μεγάλωσαν, άλλαξαν, ξέχασαν την αγάπη, κυνήγησαν τον πλούτο, την δόξα και κανείς δεν έβρισκε πλέον τον δρόμο για να επιστρέψει στην παιδική του ζεστασιά.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των μικρών παιδιών δεν είχανε πια την ομορφιά της αθωότητας. Ξαφνικά η παιδικότητα δε χωρούσε στον κόσμο των "μεγάλων". Ένας πάτησε πάνω σε άλλους ανθρώπους για να ανέβει, ένας χλεύασε τους διπλανούς του για να αισθανθεί δυνατός, άλλος έκρυψε την αγάπη του μέσα σε μια Χριστουγεννιάτικη κάλτσα για να μη του τη κλέψουν κι άλλος έκλεισε τα αυτιά του για να μην ακούει πια τις χαρούμενες μελωδίες και παραμείνει παιδί.

Με τον καιρό το παιχνίδι δεν υπήρχε πια στις γειτονιές και οι γονείς δεν βλέπανε πια τα παιδιά τους. Τα κάλαντα ακουγόντουσαν μόνο στο ραδιόφωνο και τα μελομακάρονα δεν είχαν ποτέ ξανά την ίδια γλύκα με άλλοτε. Μόνο το Χριστουγεννιάτικο έλατο πάντα αγέρωχο και φωτεινό έστεκε στη μέση της πλατείας, για να θυμίζει πως απ' τις ρίζες μπορούν πάντα να ανθίσουν λουλούδια.

Στο τέλος, ένας γέρος εγκαταλείποντας κι αυτός τη γειτονιά, είπε: "είναι πολύ μικρό αυτό το χωριό για τους ανθρώπους, θέλω να ζήσω κάτι μεγάλο." Και περιπλανήθηκε, και πείνασε, και χόρτασε και γέλασε και έκλαψε και ταξίδεψε στα πέρατα της γης αλλά ποτέ δε γύρισε πίσω. Κι όταν μια μέρα αρρώστησε βαριά και τον ρώτησαν που θα ήθελε να ξαναζήσει για τελευταία φορά εκείνος απάντησε: "στο χωριό των Χριστουγέννων, στο χωριό μου."

Και η ευχή ακούστηκε, και ένα νέο παιδί ξαναγεννήθηκε στο χωριό και έζησε εκεί ευτυχισμένο για όλη του τη ζωή. Και δεκάδες παιδιά ξαναγεννήθηκαν και το χωριό ξαναβρήκε την ζωντάνια του, με το έλατο να στέκει στην καρδιά της ευτυχίας χιονισμένο και λαμπερό!

Το 2016 η ομάδα του Pediasis εύχεται για όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να εκφράσουν την παιδικότητα τους, να χαρούν, να πιστέψουν σε έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο υγεία, ανοιχτές καρδιές στην αγάπη και πίστη στην δύναμη της συλλογικότητας.

Καλές Γιορτές!

Κείμενο:

Χριστίνα Νέλια