Υστερόγραφο

Σε έναν μικρό ήρωα

11.Oct

Υστερόγραφο

Μαμά τι πάει να πει αγάπη; Και η αγάπη μίλησε.

Και απλώσε τα χέρια της, να φτιάξει μια μεγάλη αγκαλιά.

Όλοι ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, της τεχνολογίας, της πληροφόρησης, της ευκαιρίας, της μοναξιάς, της στιγμής, της εξουσίας, της ωραιοπάθειας, της αδυναμίας κι όμως όλοι δε ζούμε το αυτονόητο. Δε ζούμε την αγάπη. Δε ζούμε τη προσφορά, τη δοτικότητα, τον αέρα. Αναρωτήθηκες πόσες φορές στη ζωή σου έκανες κάτι με ανιδιοτέλεια; Έβαλες ποτέ το λιθαράκι σου σε ένα κόσμο, που για το σύμπαν ολόκληρο μοιάζει με σπόρο;

Κοιτάζουμε τη κοινωνία, την ελευθερία, την εμπειρία, την γνώση, την κατοχή, την επίδειξη μα δεν κοιτάζουμε την ουσία. Τη παρουσία. Τι κάνουμε αυτή τη στιγμή, αυτό το λεπτό, που σε ένα δεύτερο από τώρα θα 'ναι κιόλας πίσω μας. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει την ευτυχία σε μέρη απρόσμενα, συχνά, δύσβατα, ανήθικα, συνετά. Μα δε βρίσκει πουθενά την ουσία. Τη παρουσία.

Βουτιά στη παιδικότητα. Τι σου έλειψε όταν ήσουν παιδί; Χάρισε το σε έναν μικρό ήρωα που τον βλέπεις σήμερα σαν να είσαι εσύ, και το κενό θα γεμίσει. Γίνε ξανά παιδί, αγάπα τις τούμπες σου, τα χαχανίσματα, την αθωότητα και δες μέσα από τα δικά τους μάτια όσα δε πρόλαβες να δεις. Στο δικό τους κόσμο δεν υπάρχουν πίσω πλάτες, δεν υπάρχει συμφέρον, δεν υπάρχουν απότομοι τρόποι, μόνο δρόμοι παιδικότητας, δημιουργίας, και πολλές πολλές ζωγραφιές. Ατελείωτα ταξίδια με χρώματα και τσουλήθρες που οδηγούν στη χαρά.

Αν μας ζητούσαν να πραγματοποιήσουμε μια ευχή μας θα ζητούσαμε να ξαναγίνουμε παιδιά, για να γελάσουμε πιο πολύ, να παίξουμε περισσότερο και να αγαπήσουμε τα παιχνίδια μας μέχρι το άπειρο. Τώρα που δεν είμαστε πια παιδιά, θα κάνουμε όλους τους μικρούς ήρωες, παιδιά μας.

Γιατί η αγάπη βρίσκει πάντα το δρόμο της, να είναι παρούσα.

 

H ομάδα του Pediasis.