Τραγουδήσαμε για τη διαφορετικότητα

Στο μουσείο της Ακρόπολης

12.Dec

Τραγουδήσαμε για τη διαφορετικότητα

Με το τραγούδι μας "Όλοι χωράμε στη μικρή μου βαρκούλα" και το 93ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών συμμετείχαμε στην απονομή των βραβείων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου στις 11:00 την τελετή απονομής των βραβείων του 2ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό” στο μουσείο της Ακροπόλης.

Στη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις δέκα ομάδες που δημιούργησαν τα πιο πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Περισσότερα από 200 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς, 500 ομάδες και σχεδόν 2000 μαθητές από 142 πόλεις και χωριά πανελλαδικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Το σχολείο της νικήτριας ομάδας κέρδισε ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, καθώς και ένα χορευτικό δρώμενο της ομάδας hip hop Off Beat International. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και τις ομάδες των παιδιών βράβευσε η αντιπρόεδρος του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κυρία Ντόρα Πάλλη.

Στην εκδήλωση παρέστη, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του υπουργείου σε εκδηλώσεις που προάγουν την Παιδεία, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι «να σπάσει το απόστημα του bullying στα σχολεία». «Θέλουμε να έρθουν στην επιφάνεια όχι μόνο τα περιστατικά εκφοβισμού μεταξύ των παιδιών, αλλά και να ρίξουμε φως στις γενεσιουργές αιτίες του».