Ανακύκλωση στην πόλη

Δημιουργούμε και μαθαίνουμε

Ανακύκλωση στην πόλη

Τα παιδιά μας είναι πολύ πιο εύκολο να μάθουν και να αφομοιώσουν πληροφορίες παίζοντας και μαθαίνοντας. 

Στη νέα μας δράση "Ανακύκλωση στην πόλη" παρέα με τους μικρούς μας καλλιτέχνες από τον Παιδικό Σταθμό "Οι Φίλοι Του Παιδιού", δημιουργήσαμε μια πολύχρωμη πόλη από πλαστικό και συζητήσαμε για τα ωφέλη της Ανακύκλωσης στη ζωή μας.

Μπορούμε να μαθαίνουμε απλά και διασκεδαστικά ως οικογένεια με αυτοσχέδια παιχνίδια και δημιουργικότητα, όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Ανακύκλωση και την αναγκαιότητα της στη καθημερινότητα μας, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι.

Η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών μαζί με τα παιδιά, όπως πλαστικά μπουκάλια σε κάδους και η ρίψη τους από μικρή απόσταση σε κατάλληλο κάδο για να δουν αν μπορούν να πετύχουν ένα "καλάθι", καθώς και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες μπορούν να "εκπαιδεύσουν" τα παιδιά σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία για το περιβάλλον.

Στον παιδικό σταθμό, χρησιμοποιήσαμε καπάκια από πλαστικό, σχηματίζοντας μια πολύχρωμη πόλη Ανακύκλωσης έτσι ώστε να επιτύχουμε μια αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον και μοιραστήκαμε όλους τους τρόπους διαχείρισης των απορριμάτων, για ένα μέλλον γεμάτο από αγάπη προς τη φύση και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.